Malmö Näringslivsgala

PRISKATEGORIER

2024

Nomineringen är nu avslutad för i år

Jurygrupperna har nu påbörjat sitt arbete. De består av representanter från Malmö Stad, näringslivet, tidigare vinnare i kategorin eller andra personer som på något sätt har koppling till priskategorin.

Läs om juryarbetet

Priskategorier Malmö Näringslivsgala

Övergripande för alla priser

Malmö näringslivsgalas priser har specifika kriterier men samtliga priskategorier skall även innefatta ett övergripande arbete och medvetenhet kring: mångfald, socialt ansvar, miljö- och klimatpåverkan, jämlikhet och hållbarhet.

De företag som väljs ut som finalister till Malmö näringslivsgala måste också genomgå en ekonomisk kontroll och kunna visa på ett ekonomiskt stabilt, etiskt och klanderfritt företagande.

Malmö stads näringslivspris, Årets Malmöföretag, går till en person eller företag i Malmö, som under ett par år, genom sitt sätt att driva och utveckla företaget, fungerar som en förebild för näringslivet i staden. Företaget skall visa hållbar lönsamhet och ha en positiv utveckling i just sin bransch.

Priset delas ut av Malmö stad och Swedbank.

Malmö stads näringslivspris inom kreativa näringar går till en person, organisation eller företag i Malmö som har kulturskapande och kreativa processer som affärsidé, eller som distribuerar eller utvecklar andras skapande. Aktören bidrar till näringslivet i Malmö genom talang, kreativ höjd och innovationsförmåga.

Malmö stads näringslivspris inom Life Science går till en person, institution/klinik eller företag i Malmö som aktivt bidrar till näringslivets utveckling eller till ökad effektivitet inom sjukvården. Aktören har en affärsidé, en produkt, ett tjänstekoncept eller en ny behandlingsmetod med innovationshöjd och tillväxtpotential.

 

Malmö stads näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling går till en person, organisation eller företag i Malmö som sätter ekologisk- social- och ekonomisk hållbarhet i fokus. Aktören har ett långsiktigt arbete med tydlig innovations- och förändringsförmåga för att minska klimatpåverkan och resursanvändning samtidigt som man når ekonomisk utveckling.

Malmö stads näringslivspris: Årets Startup går till en person eller företag i Malmö som är relativt nystartade och som har tagit en ny idé eller ett nytt koncept till marknaden. Aktören erbjuder en unik produkt eller tjänst eller har vågat testa nya banor och har en skalbar affärsmodell som har potential att utvecklas och skapa lönsamma och livskraftiga bolag, gärna internationellt.

Priset delas ut av Malmö stad och Sydsvenskan.

 

Malmö Greater Copenhagen Business Award går till en person, organisation eller företag i Greater Copenhagen regionen som gjort och kan komma att fortsätta göra en betydande insats för näringsliv, innovation, forskning och entreprenörskap i regionen. Det ska finnas en tydlig positivt tillväxt- eller arbetsmarknadskoppling på tvärs av Öresund.

Tid til at nominere din erhvervslivshelt i Greater Copenhagen!

Hvem kan nominere en erhvervslivshelt? ALLE!
Hvem kan man nominere? Alle virksomheder eller personer som passer ind i en af vores sex priskategorier, og hvor der nu findes en kategori som omfatter både danske og svenske virksomheder – Malmö Greater Copenhagen Business Award. Læs kriterierne og se hvor din helt passer ind.
Hvem kan vinde? Alle som opfylder kriterierne og som bliver udvalgt af juryen for de respektive priser.
Hvordan ved jeg om min nominerede helt går videre i udvælgelsen? Finalisterne præsenteres her i december.
Hvor længe kan man nominere? Til og med den 25. oktober.

Malmö Greater Copenhagen Business Award gives til en person, organisation eller virksomhed i Greater Copenhagen regionen, der har ydet og fortsat kan yde et væsentligt bidrag til erhverv, innovation, forskning og iværksætteri i regionen. Der skal være en klar positiv sammenhæng mellem vækst og arbejdsmarked på tværs af Øresund.

The Malmö Greater Copenhagen Business Award is awarded to a person, organization or company  in the Greater Copenhagen region  that has made and may continue to make a significant contribution to business, innovation, research and entrepreneurship in the region. There must be a clear positive link between growth and the job market across the Öresund.

Priset delas ut till ett UF-företag med en affärsidé som både har affärspotential och förmåga att göra världen lite bättre. I det stora eller det lilla. Idéer som kan bidra till att lösa samhällsproblem eller förbättra människors liv. Alla UF-företag som drivs på gymnasieskolor i Malmö kommun kan vara med och tävla. Vinnaren utses efter att företagen fått presentera sin affärsidé inför en jury. Juryn består av representanter från Företagarna, ALMI, Media Evolution, Malmö stad och Swedbank. Tävlingen arrangeras av Swedbank och Sparbanksstiftelsen Skåne i samarbete med Ung Företagsamhet och Malmö stad.

Priset delas ut till en person eller organisation som kontinuerligt genom sina gärningar gör Malmö till en bättre stad och som är en varm förespråkare för Malmö i sina kontakter med omvärlden.

Priset delas ut av Malmö stad som även utser vinnaren.

Scroll to top