Malmö Näringslivsgala

VINNARE

2020

Vinnare 2020

Den 18 februari 2021 delades 8 priser ut till företag och personer som under det gångna året gjort extraordinära insatser för Malmös näringsliv. Framgångssagor, innovationer och gediget arbete gav glada vinnare som nu fortsätter sina karriärer och utvecklar sina företag.

Läs mer om alla vinnarna!

Massive Entertainment

Årets malmöföretag är en av stadens största arbetsgivare. De representerar stadens mångfald med personal från hela världen. Företaget har varit en viktig magnet för att dra kompetens till Malmö och har fungerat som en inkubator i sin bransch. När de flyttade till historisk industrimark på Möllevången ritade de om kartan och sluter cirkeln för stadens utveckling från industristad till en del av framtidens upplevelseindustri.

Vinnaren är: Massive Entertainment!
www.massive.se

Simogo

Pristagaren må vara ett litet bolag men deras avtryck i branschen är desto större. 
Med deras egna ord ligger fokus i verksamheten på det som är ”spännande, intressant, överraskande eller helt enkelt roligt”. Vi ser ett företag med inspirerande entreprenörer, som lockar en global målgrupp med sina egensinniga fartfyllda spelupplevelser, som bidrar med innovation, jobb och tillväxt. Deras kreativa och nyskapande produkter har belönats med en mängd internationella priser i absolut världsklass, och med sin mångfald av kreatörer befäster de ytterligare Malmös betydelse som nav för spelutveckling. 

Malmö stads näringslivpris i kategorin kreativa näringar 2020 tilldelas – Simogo 
www.simogo.com

ARJO

Produkter som ger en ökad rörlighet för patienter och mindre skador för personal vilket resulterar i en effektivare vård över hela världen, med Malmö som avsändare.
Sedan decennier ett dominerande och mycket framgångsrikt miljardföretag i Malmös Life Science familj.

Malmö Stads näringslivspris inom Life science går till…. ARJO!
www.arjo.com

Enjay

Där andra ser luft ser det här Malmöföretaget återvunnen värme, minskade koldioxidutsläpp och globala möjligheter. Att kasta bort energi är inte längre ett alternativ. Med sitt innovativa energiåtervinningsaggregat för storkök i alla branscher vill företaget skala upp och spara energi globalt. I framtiden ser man sig expandera inom områden som bageri, tvätteri och billackeri.

Malmö stads näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling går 2020 går till Enjay.
www.enjaysystems.com

Lupinta

Vinnare i kategorin Malmö stads startup-pris är ett bolag som bokstavligen är förankrat i den skånska myllan, men har sått ett frö med potential att ställa om den globala livsmedelsindustrin för ett mer hållbart liv. Deras lösning kan påverka både planeten och människorna som bor på den genom ett närodlat alternativ till både köttprodukter och köttsubstitut.

Vinnaren är: Lupinta
www.lupinta.se

Medicon Valley Alliance

Med ett ben på vardera sidan Öresund görs en stor insats för att lyfta fram och utveckla företag och verksamheter inom ett av Nordens största och mest betydelsefulla kluster.
Genom strategiska samarbetsprojekt som förenar krafterna hos näringsliv och samhälle drivs utvecklingen framåt i Malmö såväl som Greater Copenhagen-regionen och därigenom markerar årets pristagare oss som en stark spelare i världsklass.

Vinnaren är Medicon Valley Alliance!
www.mva.org

BASTA-UF

Med en affärsidé som sätter fingret på ett av vår tids största problem, nämligen matsvinnet, ger Basta UF kasserat bröd nytt liv. Närproducerat, ekologiskt och med personlig känsla. Med ett imponerande helhetstänk har företaget redan nått stora framgångar.
En miljövänlig pasta gjord av räddat bröd.
Bröd och pasta blir naturligtvis BASTA. Allt hänger ihop när matsvinnet blir matvinnet!

ungforetagsamhet.se/company/basta-uf

Tatjana Ristovski och IKF Malmö

Årets Malmöambassadör går till en verksamhetsledare, eldsjäl och nätverkare av rang, samt en kvinnoförening sprungen ur Kockums-varvet som stöttat hundratals kvinnor till självständighet. Genom fokus på språk, kontakter och entreprenörskap lotsar de kvinnor med invandrarbakgrund till Malmös näringsliv. År 2020, mitt under brinnande pandemi, sydde de skyddsrockar till stadens medarbetare och firade sitt 50-årsjubileum. I år förtjänar de att hyllas för sitt långa och engagerade arbete för kvinnors företagande och egenmakt i Malmö. Årets Malmöambassadör går till Tatjana Ristovski och Internationella Kvinnoföreningen i Malmö!

www.ikf.se

Scroll to top