Malmö Näringslivsgala

ÅRETS ARTISTER

2023

Årets konferencier

Sandra Mastio

Sandra Mastio, en numera välbekant Malmöprofil, blev känd för svenska folket 2015 genom sin vinst i populära tv-programmet Sveriges Mästerkock. Strax därefter öppnade hon sin första pizzarestaurang, MASTIO och under det kommande året utökar hon med ytterligare två ställen i Malmö och Bjärred.

Sandra blev nyligen utsedd till Årets Skånska Stjärna 2022 vid utdelningen av Skånes Gastronomipris. När hon inte driver krog eller skriver på sin nya kokbok är hon återkommande moderator och konferencier för galor och mässor runt om i Sverige.

Artister

Linnea Henriksson

Vi hälsar Linnea välkommen tillbaka till Malmö Näringslivsgala!

Sedan sin entré i Idol 2010, har hon blivit en folkkär artist med många prestigefyllda priser i bagaget, medverkan i Så mycket bättre, Melodifestivalen och Musikhjälpen. Hon en älskad och hyllad liveartist som låter publiken komma riktigt nära genom sina starka och igenkännande låttexter.

Utanför musiken har Linnea gjort uppmärksammade satsningar för jämställdhet och är ambassadör för det internationella projektet ”Key Change”, som jobbar för en mer jämställd musikindustri. Hon har också en egen bakgrund som konsertarrangör och drev under flera år den populära och banbrytande jamsession-klubben ”På Jam” i Malmö. I vår ger sig Linnéa ut på turnén – ”den lilla turnén” som tar sig utanför de vanliga stoppen till de mindre och mer intima spelplatserna.

http://linneahenriksson.se/

 

Tingsek

Tingsek har sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul med influenser av amerikansk tradition. Skånebördiga sångaren, låtskrivaren och producenten Magnus Tingsek är en av våra allra främsta liveartister där inget lämnas åt slumpen. Under lång tid har Tingsek, visat var skåpet ska stå genom att leverera modern soul av yppersta världsklass.

2021 släppte Tingsek skivan ”Home” som med sitt personliga uttryck är en naturlig och spännande utveckling, både textmässigt och musikaliskt. Hösten 2022 släpptes en EP som spelats in tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester och som på alla sätt visar den musikaliska bredd som denna unika artist har.

http://www.tingsek.com/

Teta Diana

Malmöbaserade Teta Diana är en rwandisk sångerska och kompositör som blandar blandar sitt modersmål kinyarwanda med engelska och swahili. Hon startade sin musikkarriär i Rwanda 2013 och musiken är en fusion av folkmusik, jazz, och afropop. 2019 släppte hon sitt debutalbum Iwanyu och hon har uppträtt på flera afrikanska musikfestivaler.

I vår är hon kurator för konsertserien Malmöiter, på Malmö Live. Konserterna är ett samarbete mellan musiker med olika nationaliteter som tillsammans skapar ett kulturellt utbyte. Som Teta säger “Music is a language that crosses borders and reaches the soul.”

https://www.tetadiana.com/

Husbandet

Marcus Liliequist

Kapellmästare Marcus Liliequist på trummor, har jobbat som professionell live- och studiomusiker i mer än 20 år och spelat med alla de stora svenska artisterna som t.ex. Måns Zelmerlöw, Jill Johnsson, Carola och Timbuktu och även internationella stjärnor som Robbie Williams.

Petra Wahlgren

Petra Wahlgren är frilansande sångerska och violinist som även spelar lite piano och slagverk vid behov. Hon har turnerat med bl.a. Tomas Ledin, Nassim al Fakir, Raj Montana Band och medverkat i Diggiloo och Melodifestivalen.

Robin Svensson

Robin Svensson spelar piano/keyboard och har varit kapellmästare och musikaliskt ansvarig för Mamma Mia the Party i Stockholm/Göteborg/London och för Diggiloo-turnén och Så ska det låta. Han har spelat med bl.a. Måns Zelmerlöw, Jill Johnson, Magnus Uggla och Ola Salo.

Mathilda Fritzell

Mathilda Fritzell är gitarristen som älskar att dansa och har spelat mycket musikal bl.a. Godspell på Malmö Opera men även turnerat som förband till Whitesnake i USA. Just nu medverkar hon i föreställningen Alltid Vara Vi på Stockholms Stadsteater.

Joakim Hemming

Basisten Joakim Hemming är frilansmusiker sen 20 år och har spelat med bl.a. Orup, Jill Johnsson, September och på Rix Fm festival.

Scroll to top